CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

Hyundai Construction Equipment (HCE) va dezvolta „Excavatoare cu Hidrogen” impreuna cu Hyundai Motors

  • Dezvoltarea excavatoarelor pe baza de hidrogen va incepe in anul 2020 cu o tinta de introducere pe piata in 2023
  • Celulele cu hidrogen au o compatibilitate ridicata cu utilajele grele pentru constructii datorata capacitatii facile de expansiune fata de bateriile pe baza de litiu
  • Acordul ofera o sansa pentru HCE de a conduce viitoarea piata a echipamentelor pentru constructii pe baza de hidrogen si sa asigure o pozitie mai buna in stabilirea unui standard global

Ulsan, Korea de Sud. Hyundai Construction Equipment a decis recent sa se alieze cu Hyundai Motor Goup pentru a dezvolta primul utilaj pentru constructii pe baza de hidrogen. In februarie anul trecut, Hyundai Construction Equipment a semnat un memorandum cu privire la dezvoltarea in comun a unui utilaj pentru constructii pe baza de Hydrogen impreuna cu Hyundai Motors si Hyundai Mobis in centrul de cercetare de la Yongin-si Gyeonggi-do. Impreuna, cele trei companii vor dezvolta stivuitoare si excavatoare medii spre mari pe baza de hidrogen in urmatorii ani.

Conform memorandumului, Hyundai Motors si Hyundai Mobis vor proiecta si produce celule cu hidrogen, inclusiv sistemele de alimentare pe baza de hidrogen, in timp ce Hyundai Construction Equipment va proiecta, produce si evalua performantele stiivuitoarelor si ale utilajelor de constructii. Targetul pentru productia in masa si distributie este fixat in anul 2023.

Spre deosebire de motoarele conventionale diesel, utilajele pentru constructii pe baza de hidrogen si oxigen, folosesc electricitatea produsa printr-o reactie chimica produsa intre hidrogen si oxigen ca si sursa de alimentare, fara elimenarea de gaze toxice in aer. Datorita cererii crescande pentru echipamente prietenoase cu mediul din ultimii ani, este de asteptat ca utilajele pentru constructii pe baza de hidrogen sa ajute Hyundai Construction Equipment sa concureze in piata de echipamente pentru constructii.

In plus, in comparatie cu bateriile pe baza de litiu ce sunt limitate de probleme structurale limitand incercari repetate de a creste capacitatea de stocare a acestora, celulele cu hidrogen pot fi exstinse mult mai facil, fiind o alegere logica pentru stivuitoarele sau excavatoarele mari.

Parteneriatul dintre Hyundai Construction Equipment, ce are o retea de peste 540 de dealeri la nivel mondial in peste 140 de tari si Hyundai Motors, ce detine una dintre cele mai bune tehnologii pentru celulele cu hidrongen din lume, va oferi industriei utilajelor pentru constructii un impuls in ceea ce priveste crearea unui ecosistem bazat pe hidrogen, lucru anticipat de catre toti actorii din aceasta industrie.

Hwang Jong-hyun, Directorul diviziei de Cercetare-Dezvoltare Hyndai Material Handling al Hyundai Construction Equipment spune  „Prin acest agrement nou, pregatim fundatia prin care securizam tehnologia de baza din echipamentele pentru constructii pe baza de hidrogen inaintea concurentilor nostri. Hundai Construction Equipment va face tot posibilul pentru a depasi provocarile ce urmeaza, in timp ce tari din intreaga lume incearca sa stabileasca noi standarde globale in ceea ce priveste certificarea performatelor echipamentelor de constructii si sa creeze un cadru legislativ relevant pentru comercializarea echipamentelor de constructie pe baza de hidrogen incercand sa joace un rol principal in piata ce avanseaza constant.”

In tot acest timp, Hyundai Construction Equipment a continuat sa se focusese pe dezvoltarea echipamentelor pentru constructii prietenoase cu mediul. A produs primul excavator actionat electric in anul 2010 iar in 2018 a dezvoltat un mic excavator electric echipat cu o baterie de capacitate mare pentru prima data in Korea.