Bio stabilizare. Compostare. Bio uscare
In functie de tipul deseurilor(deseuri municipale colectate separat sau in amestec, deseuri organice col-ectate separat la sursa, diferite tipuri de namoluri rezultate din statiile de epurare, deseuri verzi si gunoi de grajd) si pliat pe cerintele clientului, se adopta solutia tehnologica eficienta, cu raportul cel mai bun de utilizare a suprafetelor in timp pentru obtinerea de fluxuri corespunzatoare cu minimum de costuri de exploatare.
Fie ca este vorba de traditionalele gramezi deschise fie ca este vorba de gramezi acoperite cu folie respi-ranta asezate pe platouri aerate sau incinte complexe de compostare/biouscare, procesul biologic este controlat individual pentru a furniza fiecarui lot de material un tratament personalizat.
Daca vorbim de solutia in care procesul este complet automatizat, tehnologia permite operatorului sa stabileasca parametrii procesului inclusiv pentru a adapta diferite categorii de deseuri, influentelor sezoniere – de ex. cantitati mari de deseuri verzi leguminoase pe parcursul vara/toamna.
Modularitatea constructiilor si interfetele programelor de control cu multiutilizabilitate, permit tratarea intensiva optima a deseurile organice intr-o perioada scurta de timp, maximizand eficienta procesarii si mentinand strict conditiile de mediu sub control.
In paralel cu metodele de compostare si bio uscare, s-au dezvoltat si sistemele de reducere a mirosurilor, total indispensabile acestor procese si in concordanta cu prevederile protectiei mediului.
S-a dezvoltat o gama largă de sisteme de reducere a mirosurilor, tehnologia de bio-filtrare beneficiind inclusiv de umidificarea aerului. Experienta furnizorilor si cunoștințele practice dobandite ale acestor sisteme au oferit know-how-ul pentru a garanta emisii minime de miros din orice tip de instalatie.